31 October 2015

Istilah adik angkat dan abang angkat ni ialah hubungan yg di selindungkan... Tapi sayang BF beliau blur nak mampus.... percaya jer.... #eh

Istilah adik angkat dan abang angkat ni ialah hubungan yg di selindungkan... Tapi sayang BF beliau blur nak mampus.... percaya jer.... #eh
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 31, 2015 at 10:38PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

30 October 2015

Nak bercuti tak semesti pakai duit banyak.. Kadang2 lagi murah dari stay dalam negara.. Cuma perlu berusaha untuk pastikan kos kekal rendah... Jadi jangan persoal Kenapa orang kerap bercuti.. It all about how u plan and googling promosi... Happy travelling semua.. Dari saya yang terpaksa simpan cuti.. Huhuhu

Nak bercuti tak semesti pakai duit banyak.. Kadang2 lagi murah dari stay dalam negara.. Cuma perlu berusaha untuk pastikan kos kekal rendah... Jadi jangan persoal Kenapa orang kerap bercuti.. It all about how u plan and googling promosi... Happy travelling semua.. Dari saya yang terpaksa simpan cuti.. Huhuhu
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 30, 2015 at 06:49PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

29 October 2015

28 October 2015

27 October 2015

26 October 2015

25 October 2015

24 October 2015

23 October 2015

Tunggu update kat fb Je la.. Malas aku bukak TV.. Untuk pages puji bajet tu kita bukak FOBN.. Untuk yang kritik kita bukak Malaysiakini

Tunggu update kat fb Je la.. Malas aku bukak TV.. Untuk pages puji bajet tu kita bukak FOBN.. Untuk yang kritik kita bukak Malaysiakini
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 23, 2015 at 03:46PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

21 October 2015

20 October 2015

18 October 2015

Harap TV3 edit tambah effect tepukan untuk Ucapan najib masa perasmian perhimpunan Gerakan ni... Mcm lemah Je bunyi tepukan.. Sian najib

Harap TV3 edit tambah effect tepukan untuk Ucapan najib masa perasmian perhimpunan Gerakan ni... Mcm lemah Je bunyi tepukan.. Sian najib
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 18, 2015 at 08:13PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

17 October 2015

Teringin nak bercuti tapi kena simpan cuti.. (In case dah decide nak tender).. Duk tepi pasir kucing Je la feeling pasir Pantai gitu

Teringin nak bercuti tapi kena simpan cuti.. (In case dah decide nak tender).. Duk tepi pasir kucing Je la feeling pasir Pantai gitu
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 17, 2015 at 04:11PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

16 October 2015

Pemerhatian fb Someone : Stress betul barang start naik harga Someone else : makan kat rumah la.. Xyah bayar -------------------------------------- Aku rasa someone else tu stay dengan famili kot... X bagi duit dapur kat famili.. Sebab tu dia xyah bayar... Ayam mentah pun kena bayar dik kat pasar

Pemerhatian fb Someone : Stress betul barang start naik harga Someone else : makan kat rumah la.. Xyah bayar -------------------------------------- Aku rasa someone else tu stay dengan famili kot... X bagi duit dapur kat famili.. Sebab tu dia xyah bayar... Ayam mentah pun kena bayar dik kat pasar
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 16, 2015 at 05:33PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

15 October 2015

14 October 2015

13 October 2015

Kalau aku terima offer tu maksudnya indirectly Najib la boss aku kan.. ok xleh nak carut najib dah :p (kalau terima la... still pikir2 lagi)

Kalau aku terima offer tu maksudnya indirectly Najib la boss aku kan.. ok xleh nak carut najib dah :p (kalau terima la... still pikir2 lagi)
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 13, 2015 at 11:44PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Alhamdulillah project dapat green light... Now let just wait if they agree the amount that I requested before.. Hopefully agree la...

Alhamdulillah project dapat green light... Now let just wait if they agree the amount that I requested before.. Hopefully agree la...
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 13, 2015 at 08:05PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

12 October 2015

Lebih baik bawak bag troli penuh dengan makanan daripada bawak bag backpack tapi nak menyusah tuan rumah suruh masak makanan halal #PemerhatianDariWall #NakTravelTakYahKedekut

Lebih baik bawak bag troli penuh dengan makanan daripada bawak bag backpack tapi nak menyusah tuan rumah suruh masak makanan halal #PemerhatianDariWall #NakTravelTakYahKedekut
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 12, 2015 at 10:45AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

11 October 2015

10 October 2015

09 October 2015

07 October 2015

06 October 2015

Kejadian dalam lif : Akak sorang tetibe mintak maaf kat aku... Oh rupanya dia tengah kritik pasal Chinese.. Sebelum dia notice aku... Aku.. Diam Je la.. Malas nak ngaku aku melayu... Biar dia rasa bersalah jap... :p

Kejadian dalam lif : Akak sorang tetibe mintak maaf kat aku... Oh rupanya dia tengah kritik pasal Chinese.. Sebelum dia notice aku... Aku.. Diam Je la.. Malas nak ngaku aku melayu... Biar dia rasa bersalah jap... :p
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 06, 2015 at 02:19PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

05 October 2015

04 October 2015

03 October 2015

As expected.. Ada jugak marah organizer sebab cancel... Macam ni lah.. Esok kalau ko nak lari jugak.. Ko lari.. Pastu ko gi amik medal... Setel... Tapi apa2 jadi tanggung sendiri la..

As expected.. Ada jugak marah organizer sebab cancel... Macam ni lah.. Esok kalau ko nak lari jugak.. Ko lari.. Pastu ko gi amik medal... Setel... Tapi apa2 jadi tanggung sendiri la..
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 03, 2015 at 06:50PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

02 October 2015

Dalam smartphone korang ada fb Je ke? Tau tak dlm smartphone korang leh download apps untuk currency, booking (and review) hotel, tengok trafic jam Dan jugak tgk cuaca... Unless korang mmg xde keje sampai benda tu pun nak tanya dlm fb

Dalam smartphone korang ada fb Je ke? Tau tak dlm smartphone korang leh download apps untuk currency, booking (and review) hotel, tengok trafic jam Dan jugak tgk cuaca... Unless korang mmg xde keje sampai benda tu pun nak tanya dlm fb
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 02, 2015 at 09:16PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Takut nak update dalam bahasa omputeh... Takut kena bash dengan pejuang bahasa melayu.... kalau tak kena bash dengan diaorg pun maybe kena sound dengan pakar bahasa omputeh sebab tersalah grammar the.....

Takut nak update dalam bahasa omputeh... Takut kena bash dengan pejuang bahasa melayu.... kalau tak kena bash dengan diaorg pun maybe kena sound dengan pakar bahasa omputeh sebab tersalah grammar the.....
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 02, 2015 at 02:50PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

01 October 2015

Kepada Menteri... Rakyat ada pilihan tak untuk laju tapi murah? Karang rakyat pilih laju tapi mahal nanti ada pulak Macai2 ko kata rakyat Malaysia ni suka membazir dekat Internet mahal...

Kepada Menteri... Rakyat ada pilihan tak untuk laju tapi murah? Karang rakyat pilih laju tapi mahal nanti ada pulak Macai2 ko kata rakyat Malaysia ni suka membazir dekat Internet mahal...
by Ruzaimi 'Dik Mie'

October 01, 2015 at 06:28PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

#DKMYTRAVEL